głośniki niskotonowe
-
invictus
Mam pioneera 120RMS 350 MAX On ma 8' czyli 20 cm
Ten boschmann ma 500 w MAX na bank a ile w rms nie pamietam albo 300 albo 250 (Ma taki moj brat)
Suby z wbudowanymi wzmacniaczami to szit jak nie wiem co!!
Ten głosniczek + 4kanalowy mostkowalny wzmacniacz RTO na mosfet'cie (niskie THD i w miare duza moc) to koszt kolo 350 zl , a jest baza dla glosnikow do przodu.
EDIT: Czasem warto kupic 2 bo jeden mojemu bratu jakies sk*** w jeleniej gorze razem z radiem zajebali!!
Ten boschmann ma 500 w MAX na bank a ile w rms nie pamietam albo 300 albo 250 (Ma taki moj brat)
Suby z wbudowanymi wzmacniaczami to szit jak nie wiem co!!
Ten głosniczek + 4kanalowy mostkowalny wzmacniacz RTO na mosfet'cie (niskie THD i w miare duza moc) to koszt kolo 350 zl , a jest baza dla glosnikow do przodu.
EDIT: Czasem warto kupic 2 bo jeden mojemu bratu jakies sk*** w jeleniej gorze razem z radiem zajebali!!
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
no koles mi polecil by nie kupowac zadnych boschmanow tylko cos markowego i zalecal 3drozne 6x9" Ze beda idealne. A jakby bylo slabe radio to wzmacniacz wstawic.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
-
invictus
NIEEEE!!!
Zadnych 6x9 to jest szajs - te glosnieki sa sztucnie powiekszone i w roznych koncach sa rozne naprezenia - to jest do bani!!
Zadnych trojdroznych, maxymalnie 2 drozne to jeszcze jest do przelkniecia ale i tak nie warto, co jest do wszystkiego to jest do niczego...
Ten koles to chyba ich po prostu sprzedac nie moze i ci ten shit wpycha
Poza tym markowe nie znaczy dobre, np. JBL dopiero niedawno wprowadzil tanie serie glosnikow ktore wcale nie sa dobre!! A JBL to tylko przyklad duuuzo firm z "wyzszych" polek tak zrobilo. I to ze cos jest np JBL to nie znaczy ze jest dobre.
Zadnych 6x9 to jest szajs - te glosnieki sa sztucnie powiekszone i w roznych koncach sa rozne naprezenia - to jest do bani!!
Zadnych trojdroznych, maxymalnie 2 drozne to jeszcze jest do przelkniecia ale i tak nie warto, co jest do wszystkiego to jest do niczego...
Ten koles to chyba ich po prostu sprzedac nie moze i ci ten shit wpycha
Poza tym markowe nie znaczy dobre, np. JBL dopiero niedawno wprowadzil tanie serie glosnikow ktore wcale nie sa dobre!! A JBL to tylko przyklad duuuzo firm z "wyzszych" polek tak zrobilo. I to ze cos jest np JBL to nie znaczy ze jest dobre.
-
invictus
-
invictus
-
invictus
tonsile to kicha do (car audio) graja glosna ale nie czysto...
tak przykladowo bo mi sie nie chce pisac, ani wszysrkich nie dam rady wymienic (ale to o wszystkich modelach, wszystko trzeba przed kupnem odsluchac!!)
tanie radia: jvc
tanie basowki: boschmann
tanie ale wypasnie wzmacniacze :rto
tanie midtony: pioneer
tweetery: nie uznaje tych najtanszych, dla mnie hertz
To tak przykladowo Z tych tanich
Jak Audio dla siebie :
Radio: sterownik dzwieku pioneer lub alpine(taki prosty a nie za 3 tys zl, w ktorym mozna plyty odtwarzac a nie tylko radio)
Zmieniarki: nie znam sie ale to opcjonalne
Glosniki:hertz, kicks(kixs,kix , nie pamietam jak to sie pisze ale komplet w sklepie to kolo 400 zl)
Tweetery: z regoly sa w komplecie z np glosnikami hertz'a
Wzmacniacz: RTO 4x150 w zupelnosci wystarczy
Sub(jak ktos chce): hertz, earthquake
Koszt razem sklepowy to kolo 2000 zl, a efekt jest niesamowity, potem tylko pracy troche z wygluszeniem samochodu.
EDIT:
JBL jest znacznie przereklamowany... (co nie znaczy ze zly
)
tak przykladowo bo mi sie nie chce pisac, ani wszysrkich nie dam rady wymienic (ale to o wszystkich modelach, wszystko trzeba przed kupnem odsluchac!!)
tanie radia: jvc
tanie basowki: boschmann
tanie ale wypasnie wzmacniacze :rto
tanie midtony: pioneer
tweetery: nie uznaje tych najtanszych, dla mnie hertz
To tak przykladowo Z tych tanich
Jak Audio dla siebie :
Radio: sterownik dzwieku pioneer lub alpine(taki prosty a nie za 3 tys zl, w ktorym mozna plyty odtwarzac a nie tylko radio)
Zmieniarki: nie znam sie ale to opcjonalne
Glosniki:hertz, kicks(kixs,kix , nie pamietam jak to sie pisze ale komplet w sklepie to kolo 400 zl)
Tweetery: z regoly sa w komplecie z np glosnikami hertz'a
Wzmacniacz: RTO 4x150 w zupelnosci wystarczy
Sub(jak ktos chce): hertz, earthquake
Koszt razem sklepowy to kolo 2000 zl, a efekt jest niesamowity, potem tylko pracy troche z wygluszeniem samochodu.
EDIT:
JBL jest znacznie przereklamowany... (co nie znaczy ze zly
-
invictus
Staaaary ja w samochodzie nawet jednego glosnika, ani radia nie mam....
Bo po co mi?? W moim samochodzie to muzyka jest dla pasazerow, ja musze silnik slyszec, a dla nich to ja kasy na audio wydawac nie bede.... Jak sie dorobie i zmienie samochod na jakis 607(bo jak juz sie dorobie to stary sztrucel bedzie
), czy cos takiego to bede sie w audio bawil, na razie jak jade w trasie to na 4 tys silnik by mi zagluszal muze, wiec to i tak sensu nie ma
Bo po co mi?? W moim samochodzie to muzyka jest dla pasazerow, ja musze silnik slyszec, a dla nich to ja kasy na audio wydawac nie bede.... Jak sie dorobie i zmienie samochod na jakis 607(bo jak juz sie dorobie to stary sztrucel bedzie
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
ten koles mi nie wciska glosnikow bo nie sprzedaje zadnych. polecal mi tylko je poprostu - jbl, blaupunkt, sony itp. na necie jakos wypada to po 100zl za sztuke - wiecej i tak bym nie dal.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
-
invictus
Sony?? Koles polecal ci sony??Moze jeszcze Xplode?? Wez go pacnij czyms...
Blaupunkt to sprzet syczacy dobry do dostawczakow nawet demo car blaupunkta dobrze nie gra!!
JBL : patrz wyzej
Moim zdaniem najlepiej zrobisz jak kupisz to co mowilem na poczatku o tym basie boshmann'a (25cm) w skrzyni z mdf'u + RTO na mosfecie(na allegro byl taki za 249zl) a za boschmann'a wiecej niz 100 nie dasz... A bedziesz mial naprawde niezly bass(nawet w kierownicy bedziesz go zdrowo czul), a przod sobie zrobisz kiedys tam jak bedziesz mial kase i checi, bo teraz tylko bass chcesz z tego co rozumiem.
Jezeli ktos poleca SONY to jest dla mnie audidiot...
Blaupunkt to sprzet syczacy dobry do dostawczakow nawet demo car blaupunkta dobrze nie gra!!
JBL : patrz wyzej
Moim zdaniem najlepiej zrobisz jak kupisz to co mowilem na poczatku o tym basie boshmann'a (25cm) w skrzyni z mdf'u + RTO na mosfecie(na allegro byl taki za 249zl) a za boschmann'a wiecej niz 100 nie dasz... A bedziesz mial naprawde niezly bass(nawet w kierownicy bedziesz go zdrowo czul), a przod sobie zrobisz kiedys tam jak bedziesz mial kase i checi, bo teraz tylko bass chcesz z tego co rozumiem.
Jezeli ktos poleca SONY to jest dla mnie audidiot...